Tour de Fris is sinds 2011 een jaarlijks wielerevenement in de meivakantie waarbij jongeren de uitdaging aangaan. Zo’n veertig jongeren fietsen ieder jaar vanuit een andere startplek in een week tijd een tocht van ongeveer 850 kilometer. De eindstreep ligt altijd in Hoogwoud. Daar worden de deelnemers door honderden trotse supporters én de burgemeester van Opmeer binnengehaald. Dit alles wordt begeleid door zo’n 30 vrijwilligers die iedere dag alle tenten afbreken en opbouwen, zorgen voor voedzame maaltijden en natuurlijk de groep begeleiden tijdens de etappes.

Voor de komende edities van de Tour de Fris hebben we nieuwe navigatie nodig. De navigatie die we nu hebben is verouderd en de accu’s hebben onvoldoende capaciteit om de hele dag te functioneren (deze zijn ook al 14 jaar oud).
Navigatie is essentieel om van A naar B te komen omdat wij heel precies de route uitstippelen (rekening houdend met wegen waar we veilig kunnen fietsen maar ook de motoren en volgauto bij ons kunnen blijven). De navigatie is nodig voor 1 motor en voor de voorste en achterste fietsbegeleider in het
geval dat de groep uit elkaar valt.